Bérezési és jutattási rendszer

Alapbér + napidíjas elszámolási rendszerben működik 2017. január elsejétől teljes nemzetközi flottánk. A megtett kilométerek számától és az üzemanyag-fogyasztástól független fix napidíjat 55 euróban, a vasárnapi és ünnepnapi napidíjat pedig 15 euróban határoztuk meg. Pihenő- és ünnepnapnak a külföldön töltött vasárnap, illetve az adott ország naptára szerinti munkaszüneti nap értendő. A betanuló kollégáknak egységesen 15 EUR napidíj jár minden napra. Ezen felül minden nemzetközi gépkocsivezető bruttó 10 000 forintos bérpótlékban részesül.

Cégünk sikeres működésének alapfeltétele a flotta gazdaságos üzemeltetése, ezért legkésőbb 2017 márciusától további változtatásokat vezetünk be a gépjárművezetői bérezési rendszerünkben. Az új feltételek alapján minden járművünkhöz típus és életkor szerinti fogyasztási normákat rendelünk a korábbi évek üzemanyag-felhasználásának alapján. Az ezzel elért megtakarítást havi bérkifizetéskor számoljuk majd el, az ebben sikeres munkatársaink akár nettó 12%os bérnövekedést is elérhetnek. Annak érdekében pedig, hogy gépjárművezetőink legszélesebb köre érhesse el a megtakarítást, oktatásokat szervezünk, valamint elemezni fogjuk a tanfolyamokon résztvevők vezetési stílusát is.

Egyéb kedvezmények:

  • üdülési lehetőség a Waberer’s Club Hotelben
  • iskolakezdési támogatás
  • könyvtár (hangos könyvek)
  • kedvező bankszámla vezetési konstrukciók
  • mobiltelefon flottakedvezmények

Gyakran ismételt kérdések

Mi a napidíj?

A nemzetközi viszonylatban dolgozó kamionosok jövedelmének fontos része a napidíj. Ezt a díjat eredetileg a kint töltött idő költségeinek fedezésére találták ki. Egy tavalyi kormányrendelet alapján a napidíj maximális összege 2016. január elsejétől 40 euróról 60 euróra növekedett, így a Waberer’s 2017-es béremelésről szóló döntése ezzel a rendelkezéssel van összhangban.

Hogyan lehet megállapítani a kint töltött időt?

Az időtartam megállapításához a fuvarozók esetében az országhatár átlépését kell alapul venni úgy, hogy az adott kiküldetésben töltött teljes (24 órás) napokhoz hozzá kell adni a tört napokon kiküldetésben töltött órák számának 24-gyel való osztásával kiszámított napokat azzal, hogy a fennmaradó tört rész – amennyiben az legalább 8 óra – egész napnak számít.

Ha a kiküldetésben töltött idő 24 óránál rövidebb, de a 8 órát eléri, az egész napnak számít. Az ugyanazon a naptári napon kezdődő, ismétlődő, 24 óránál rövidebb, egymást követő kiküldetések esetén az időtartam meghatározására választható az előzőek szerinti időtartamok egybeszámítása. Az egybeszámítás során, ha az együttesen számított utak között az érkezés és az újabb indulás között eltelt idő nem több mint 2 óra, ez az időtartam is kiküldetésnek minősül. 

Fuvarmegbízási ajánlatkérés
ÜZLETI PARTNEREINK részére személyre szabott fuvarmegbízási ajánlat. Ajánlatot kérek