Cégtörténet

1948.

A Volán állami közúti teherfuvarozási vállalat megalapítása.

1966.

Megalakul a Hungarocamion Rt.

1994.

Wáberer György társaival privatizálja a Volán Tefu Rt.-t. Újjászervezi és portfolióját logisztikai szolgáltatásokkal bővíti.

1999.

A Volán Tefu Rt. akvizíciói.

2001.

A Volán Tefu Rt. és a MÁV Rt. megalapítja a Budapesti Intermodális Logisztikai Központot (BILK), Közép-Európa legnagyobb logisztikai központját.

2002.

A Volán Tefu Rt. megvásárolja a Hungarocamion Rt.-t, létrejön Magyarország és Közép-Európa legnagyobb szállítmányozási és logisztikai szolgáltatója.

2003.

A cégcsoport felveszi a WABERER'S nevet, bevezeti a WABERER'S OPTIMUM SOLUTION™ egyedi ügyfélkiszolgálási eljárásrendszert.

2004.

A Volán Tefu Rt. jogutódjaként megalakul a Waberer's Holding Logisztikai Rt., amely átveszi a cégcsoport irányítását. A Waberer's Holding partneri kapcsolatba lép az AIG New Europe Fund-dal. Cégalapítások az EU-ban, újabb akvizíció Magyarországon. A BILK Logisztikai Rt.-ben átadják a százezredik négyzetméter logisztikai raktárterületet. A Waberer's Magyarországon „Az Év Vállalata”

2005.

Regionális terjeszkedés.

2006.

A Hungarocamion Rt. neve Waberer's International Zrt.-re változik, a belföldi fuvarozást pedig ettől kezdve a Waberer's Trans Kft. látja el.

2007.

A Waberer's Holding Zrt. többségi tulajdont szerez a Budapesti Szabadkikötő Zrt.-t üzemeltető Multicont Zrt.-ben, és 100 százalékos tulajdonosa lesz a nemzetközi fuvarozásban érdekelt Révész Eurotrans Kft.-nek.

2011.

A Mid Europa Partners (MEP) befektetési alap 49,05 %-os részesedést vásárolt a Waberer's Holding Zrt.-ben, illetve végrehajtott egy tőkeemelést, melynek eredményeként együttesen 57,54%-os részesedéssel bírt. A Mid Europa Partners és Waberer György közvetett közös irányítást gyakorolnak a Waberer's Holding Zrt. felett.

2012.

Március 1-jével a Waberer's csoport négy cége - a Waberer's International Zrt., a Delta Sped Kft., az Interszervíz Kft., és az Inforatio Kft.  - beolvadt a Waberer's Holding Zrt-be és annak jogutódjaként a cég Waberer's International Zrt. néven folytatja tevékenységét. Az átalakulás eredményeként a Mid Europa Partners jogutódban fennálló részesedése 56,77%-os lett.

2015.

A Waberer's International Zrt. szeptember 14-én tartott rendkívüli közgyűlése elhatározta működési formájának megváltoztatását és tevékenységének nyilvánosan működő részvénytársaságként történő folytatását. A társaság kérelmére a Budapesti Értéktőzsde Zrt. október 6-i hatállyal határozott a részvények terméklistára történő felvételéről.

Fuvarmegbízási ajánlatkérés
ÜZLETI PARTNEREINK részére személyre szabott fuvarmegbízási ajánlat. Ajánlatot kérek