19 milliárd forint értékben fejleszti kamionparkját a Waberer’s

2018.01.31.

19 milliárd forint értékben bővíti és modernizálja budapesti központú nemzetközi járműparkját a Waberer’s. A közelmúltban zárult éves járműbeszerzési tenderen négy cég kapott megbízást összesen több mint 1000 darab jármű leszállítására. 700 nyerges vontatót a DAF és a Volvo készíthet el a Waberer’s számára, míg 348 pótkocsi a Kögel és a Schmitz üzemében kerül le a gyártósorról 2018 októberéig.

A vontató beszerzési tender 6 meghívottja közül a DAF 400, a Volvo pedig 300 db nyerges vontatóval nyert szállítási lehetőséget, mely megrendelésnek köszönhetően a cseréken túl 100 új járművel bővül a Waberer’s magyarországi bázisú, nemzetközi fuvarozásban részt vevő vontató flottája. A pótkocsi beszerzés 5 pályázója közül a Kögel (278 db pótkocsival) és a Schmitz (70 db pótkocsival) írhat alá gyártási szerződést a kiíróval.

A kiválasztott EURO6-C emissziójú vontatókat a jelenleg elérhető legkorszerűbb, újgenerációs diesel motorok hajtják. a felnikre pedig Michelin abroncsok kerültek, melyek – ahol a felépítmény engedi – az üzemanyag fogyasztás szempontjából leghatékonyabb X-Line mintázattal érkeznek. A szállítóeszközök olyan sofőrkényelmi és biztonságtechnikai berendezésekkel felszerelten állnak majd szolgálatba, mint például az állófűtés és állóklíma, az adaptív és prediktív tempomat, valamint a sávelhagyást figyelő és riasztó rendszer.

A Waberer’s évről évre fejleszti Európa egyik legfiatalabbnak számító járműparkját, így többek között a szén-dioxid kibocsátás korlátozásával eleget tesz a környezeti fenntarthatóságra törekvés vállalaton belüli igényének is. A cseréken túli rendszeres bővítésnek köszönhetően a vállalat és a nemzetközi fuvarozási üzletág mérete az akvizíciók mellett organikusan is növekszik. A tavalyi Link akvizíciónak köszönhetően immáron nem csak Magyarországon, hanem várhatóan Lengyelországban is. A 2017 szeptemberében kiírt meghívásos pályázatot a következő hetekben szerződéskötések követik.

Az összesen 19 milliárd forint értékben beszerzett járművek 2018. február és október között folyamatosan állnak forgalomba.

Sajtókapcsolatok:

Balogh Fruzsi