3100 db Astrata DriverLinc Light fedélzeti számítógéppel növeli flottája működési hatékonyságát a Waberer’s

2017.05.31.

Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó vállalata, a Waberer’s International Zrt. és az Astrata Europe a közelmúltban új megállapodást írt alá, mely a két vállalat közötti kölcsönös bizalomra épülő, hosszú távú sikeres együttműködés folytatását jelenti. Üzleti filozófiája értelmében a Waberer’s minél magasabb minőségű megoldásokat kíván nyújtani ügyfelei számára. Az Astrata, mely az első szerződését 2010 áprilisában kötötte a Waberer’s-szel, az évek során már bizonyított a professzionális, innovatív, rugalmas megoldások biztosítása terén. „Az Astratával való több évre visszatekintő együttműködésünk során mindvégig magas szolgáltatási színvonalat és megbízhatóságot tapasztaltunk. Kiemelten fontos számunkra, hogy folyamatosan a lehető legjobb megoldásokkal lássuk el ügyfeleinket. E célkitűzésünket folyamatos innovációval, hatékonyságnövelés, innovatív megoldások és költségoptimalizálás révén érjük el. Ez vállalatunk célja és küldetése, és ettől a projekttől sem várunk mást" - mondta Erdélyi Barna, a Waberer's International vezérigazgató-helyettese.

A 3100 db új DriverLinc Light fedélzeti számítógép beszerelése már megkezdődött; a készülékek egy újabb lépést jelentenek a Waberer’s versenyelőnyének egyik legfontosabb forrását képviselő innovatív technológiai megoldások alkalmazása felé. Európa komplett rakományok piacának vezető fuvarozójaként a vállalat kiemelt hangsúlyt helyez a legkorszerűbb eszközök használatára, nemcsak a kamionok vonatkozásában, hanem az informatikai megoldások területén is. E növekedési irányvonallal összhangban a Waberer’s olyan új innovatív megoldást keresett, amely az adatokra támaszkodva támogatni tudja a vállalat költségoptimalizálási célkitűzését. Az Astrata iparágra specializált fedélzeti készüléke (OBU) valós idejű interfész adatkapcsolatot biztosít a Waberer’s fuvarkezelő (TMS-ERP) rendszerével. Emellett a rendszer a tachográf memóriájának és a sofőrkártya adatainak távoli letöltését is lehetővé teszi bármely kívánt időpontban, a flotta bármelyik járművéről (az ún. távoli tachográf letöltési szolgáltatásnak köszönhetően).

A Waberer’s sikere és folyamatos növekedése az innovációra és a működési hatékonyságra fókuszáló, jól átgondolt stratégián alapszik. A korszerű technológiai megoldások mindennapi tevékenységekben való alkalmazásának köszönhetően a Waberer’s hatékonyan tud reagálni a folyamatosan változó külső körülmények okozta piaci kihívásokra, ezáltal meg tudja őrizni piacvezető pozícióját. Összhangban azzal a törekvéssel, hogy tovább növelje a társaság márkaismertségét a komplett rakományok nemzetközi fuvarozásának piacán és megőrizze vezető pozícióját, a Waberer’s a folyamatos költségoptimalizálásra összpontosít, ami jelentős mértékben hozzájárult a társaság 2016. évi jó teljesítményéhez, és megerősítette őket abban, hogy jó úton járnak. Az Astratával való együttműködésnek és az Astrata flottakezelő megoldásai alkalmazásának köszönhetően a Waberer’s nyomon tudja követni az üzemanyag-fogyasztást, ami hatékonyabb, erőforrás-takarékosabb működést eredményez. A Waberer’s-nél az üzemanyag-felhasználás és az üzemanyag-gazdálkodás szoros kapcsolatban áll a társaság által bevezetett, testre szabott programmal, amely extra juttatást biztosít az üzemanyag-megtakarítást elérő gépkocsivezetőknek. A program, melynek lényege egy konkrét üzemanyag-megtakarítási cél, a gépkocsivezetők és a társaság között egyeztetett egyéni célkitűzésekre épül. Az üzemanyag-megtakarítás kapcsán elért eredmények figyelésére a Waberer's egy kifinomult, korszerű, sofőrfejlesztő jelentéstételi eszközt (ún. Driver Coach Fleet Dashboard reporting) alkalmaz, amely több kritérium alapján testre szabható pontozási és szűrési funkcióval rendelkezik. Ennek a funkciónak köszönhetően a Waberer’s pontosabban ellenőrizheti az üzemanyag-fogyasztást, nyomon követheti az üzemanyag-felhasználás alakulásának trendjeit és a gépkocsivezetők vezetési stílusának fejlődését, valamint ösztönzőket dolgozhat ki és vezethet be a gépkocsivezetők számára a környezetbarátabb vezetés elősegítése és az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás elérése céljából.

A Waberer’s azonban nem áll meg a fenti sofőrfejlesztő eszköz széles körű használatánál, hanem más üzleti folyamatok felett is nagyobb ellenőrzést kíván szerezni. Az irányított navigáció funkció nemcsak az üzemanyag-fogyasztás csökkentését segíti elő, hanem az „útiterv-projekt” területén is további értéket teremt, és üzleti előnyöket biztosít a Waberer's számára. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy a flottakezelők vagy diszpécserek meghatározhatják a pontos útvonalat a gépkocsivezető által követendő meghatározott műveleti sorrendekkel, majd megoszthatják ezt a gépkocsivezetővel, aki így ütemezett tevékenységeket hajthat végre és pontosan kiszámított fuvartervet követhet (különösen a megtett kilométerek és az idő tekintetében). Ennek eredményeképpen a Waberer’s nagyobb ellenőrzést nyerhet működési folyamatai felett, a fuvarok a tervezettnek megfelelően, az egyeztetett költség- és időütemezésnek megfelelően hajthatók végre, és az ütemtervtől való elmaradás kockázata is korlátozott.

Bővebb információért látogasson el a www.astrata.eu webhelyre, vagy lépjen velünk kapcsolatba e-mailben az alábbi címen: sales@astrata.eu.

--- ---

A Waberer’s International Zrt.-ről
A Waberer’s International Zrt. a komplett rakományok (FTL) nemzetközi fuvarozásának piacvezető vállalata a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében Európában, és árbevétel alapján a legnagyobb logisztikai szolgáltató Magyarországon. A vállalat egész Európára kiterjedően nyújt optimális fuvarozási szolgáltatásokat ügyfelei számára. A Waberer’s átlagosan mintegy 2 év átlagéletkorú, több mint 3500 szerelvényből álló flottája 2016-ban mintegy 450 millió kilométert tett meg Európa útjain. A vállalat mintegy 6500 főt foglalkoztat, belföldi logisztikai kapacitásai meghaladják a 160 000 m2 korszerű raktárterületet.

Az Astratáról
Az Astrata Europe az Astrata Group Private Limited 100%-os tulajdonú leányvállalata. A korábban Qualcomm Enterprise Service Europe néven ismert Astrata Europe hozzáadott értéket teremtő megoldásokat biztosít a hatékony flottakezeléshez a különböző méretű fuvarozó és logisztikai vállalatoknak, lehetővé téve számukra a biztonságos, fenntartható, költséghatékony fuvarozási és logisztikai szolgáltatások nyújtását. Az Astrata Europe a bárhol elérhető telematikai szolgáltatások legszélesebb körét kínálja már bizonyított, rendkívül strapabíró és megbízható termékein és mobil készülékein keresztül, melyekkel eddig csak Európában már több mint 1500 ügyfelet látott el.
A több mint 25 évnyi tapasztalattal rendelkező Astrata csoport elismert vezető a helyszínalapú informatikai szolgáltatások és megoldások piacán, emellett egyike a telematikai szektor leggyorsabban növekvő vállalatainak a helyszínalapú szolgáltatások globális iparágában. Bővebb információért látogasson el a www.astrata.eu webhelyre, vagy küldjön e-mailt az alábbi címre: sales@astrata.eu.

További kérdések esetén keresse:

Dorota Tankink
Marketing Coordinator