Megérkezett a 100. Renault Trucks vontató a Waberer’s-hez

A Renault Trucks Cinkotai úti telephelyén, csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át az utolsó, századik Renault Trucks T 480 típusú nyergesvontatót a Waberer’s által 2018-ban megrendelt szériából. A beruházás értéke elérte a 7,2 millió eurót, melynek köszönhetően a fuvarozó vállalat regionális szerződéses logisztikai üzletágának vontató flottájának átlagéletkora több, mint fél évvel csökkent.

„A most átvett vontatókkal a Waberer’s cégcsoport több, mint 4300 kamionból álló flottája tovább csökkentette átlagéletkorát. A modern, Euro 6-os kibocsátási szabványnak megfelelő járművek nagyban hozzájárulnak flottánk optimális működtetéséhez, hiszen az azokba épített legújabb technológiák hatékonyan segítik az üzemanyagfogyasztás csökkentését, ugyanakkor tervezhetőbbé teszik járműparkunk futásteljesítményét” – mondta Barna Zsolt, a WSZL, a Waberer’s Csoport regionális szerződéses logisztikai vállalatának ügyvezető igazgatója.

A Renault Trucks képviseletében Illés Dávid, a Volvo Hungária ügyvezető igazgatója az átadáson elmondta: „A járművek műszaki tartalmának kialakítása során arra törekedtünk, hogy optimális kompromisszumot nyújtsunk a gazdaságos üzemeltetés és a vezetési komfort között, és úgy hiszem, ez tökéletesen sikerült.”

A kifejezetten sofőrbarát, magas vezetési komfortú, tágas belső terű vontatókba a gazdaságos üzemeltetés érdekében a legmodernebb technológiát építették. Az automatizált sebességváltó az optimális üzemanyagfelhasználás érdekében domborzatkövető funkcióval rendelkezik, az Optiroll funkció pedig támogatja a megfelelő sebesség megválasztását. A Michelin X Line Energy gumiabroncsokon futó járműveket abroncsnyomás ellenőrző rendszerrel és állítható tetőlégterelővel szerelték fel. A biztonságos üzemről pedig a beépített ABS, ASR, ESC mellett tengelyterhelés-jelző, adaptív sebességszabályozó és sávelhagyás figyelmeztető gondoskodik.

A Renault Trucks T 480 LE-s nyergesvontatókat DTI 13-as motorral és 950 literes üzemanyag tartállyal szállították.

Csoportkép, balról jobbra: Budai László beszerzési és műszaki igazgató, Waberer’s International Nyrt., Erdélyi Barna általános vezérigazgató-helyettes, Waberer’s International Nyrt., Barna Zsolt ügyvezető igazgató, WSZL, Illés Dávid managing director, Volvo Hungária Kft., Tringer Zoltán kereskedelmi igazgató, Renault Trucks Közép-Európa Régió, Stelli Róbert sales manager, Renault Trucks.

Átadás, balról jobbra: Barna Zsolt ügyvezető igazgató, WSZL, Illés Dávid managing director, Volvo Hungária Kft.

Technikai specifikáció
Renault Trucks T 480 LE-s nyergesvontató
DTI 13 –as motor
950 literes üzemanyag tartály

Gazdaságos üzemeltetést elősegítő opciók:
• Optidriver automatizált sebességváltó
• Optivision, domborzatkövető sebességváltás Fuel Eco szerint optimalizálva
• Michelin XLINE ENERGY Z / D gumiabroncsok
• Abroncsnyomás ellenőrző rendszer
• Optiroll funkció
• Állítható tetőlégterelő

Biztonság:
• ABS, ASR, ESC
• Tengelyterhelés-jelző
• ACC adaptív sebesség szabályozó
• LDWS sávelhagyás figyelmeztető

Vezetési komfort:
• Sleeper fülke
• Bluetooth mp3-as rádió
• Tágas felső tároló helyek
• Megerősített hőszigetelt kabin
• Fűthető légrugós vezetőülés és légrugós utasülés
• Hűtőszekrény
• Elektronikus vezérlésű komfort légkondicionálás, állóhelyzeti fülkefűtés
• Tárolóvá alakítható felső ágy
• Ledes világítás a fülkében

További információ:

Molnár-Tancsik Tímea
timea.molnar-tancsik@ogilvy.com

Váncsodi Réka
Marketing és PR
Volvo Hungária Kft.
reka.vancsodi@renault-trucks.com

A Renault Trucks-ról
A több mint egy évszázados francia kamionmárka, a Renault Trucks a fuvarozási szakma szereplői számára 2,8 és 120 tonna közötti össztömegű járműveket, valamint az áruterítés, építőipar és távolsági szállítás igényeire szabott szolgáltatásokat kínál. A Renault Trucks márka robosztus, megbízható modelljei az optimalizált üzemanyag-fogyasztásuknak köszönhetően alacsony üzemeltetési költséget biztosítanak. A Renault Trucks termékeit és szolgáltatásait a mintegy 1500 pontból álló hálózatán keresztül kínálja ügyfeleinek világszerte. A Renault Trucks járműveinek tervezése, összeszerelése valamint a fő komponensek gyártása is Franciaországban történik.
A Renault Trucks márkát Magyarországon a Volvo Hungária Kft. képviseli 7, az ország egész területét lefedő, teljes körű szervizszolgáltatást nyújtó telephellyel és szakértői értékesítői hálózattal.
www.renault-trucks.hu

A Waberer’s International Nyrt. a komplett rakományok (FTL) nemzetközi fuvarozásának piacvezető vállalata a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében Európában, és az árbevétel alapján a legnagyobb logisztikai szolgáltató Magyarországon. A vállalat egész Európára kiterjedően nyújt optimális fuvarozási szolgáltatásokat ügyfelei számára. A Waberer’s átlagosan mintegy 2,1 év átlagéletkorú, több mint 4300 szerelvényből álló flottája 2017-ben mintegy 485 millió kilométert tett meg Európa útjain. A vállalat több mint 7600 főt foglalkoztat és közel 200.000 m2 korszerű raktárterület áll rendelkezésre ügyfelei számára.
www.waberers.com/hu