Új időszak a Waberer’s csoport életében

2017.04.04

BUDAPEST – A Waberer’s csoport, Európa egyik legnagyobb fuvarozó vállalata1, elkötelezett az iránt, hogy folyamatosan növelje versenyképességét új technológiák fejlesztésével és alkalmazásával. A Waberer’s csoport és az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy a Waberer’s 3 milliárd forintot invesztál informatikai rendszerének korszerűsítésébe, melynek első fázisa a vállalatirányítási rendszer lecserélésével indult. Az összesen két és fél éves folyamattal a cégcsoport működését biztosító szakmai rendszerek mindegyike frissítésre kerül.

Indulás stabil alapokról

Az új, 2017 januárjában indult SAP rendszer segítségével nemcsak hatékonyabb lesz 45 hazai és 11 külföldi tagvállalat irányítása, de a big data technológiának (SAP HANA) köszönhetően lehetővé válik a valós idejű adatokon alapuló dinamikus döntéshozatal is. A vállalatirányítási megoldást, mely többek közt támogatja a mintegy 6500 főt foglalkoztató fuvarozó óriás pénzügyi, beszerzési, értékesítési folyamatait, a csoport méretét és összetett tevékenységét tekintve rekordidő, 10 hónap alatt vezették be.

Átadás 2018 közepéig

A következő fázis számos olyan feladat sztenderdizálásából és újdonságok bevezetéséből áll, amelyek a Waberer’s folyamatos növekedését biztosítják. Az új megoldások felgyorsítják az éves szinten 447 millió kilométert futó flotta üzemanyag elszámolását, biztosítási ügyeinek kezelését, valamint egyszerűbbé teszik a sokváltozós bérelszámolás lefuttatását, a teljesítés, valamint a fuvarozás adminisztrációját is.

A rendszer egy alkalmazás segítségével optimalizálja az átváltási árfolyamot a vállalatcsoport szállítmányozási árajánlatainak vonatkozásában, automatizálva a jelenlegi manuális folyamatot.

Az új rendszer a több mint 3500 kamionból álló flotta fedélzeti adatait is tárolja, ezáltal további útvonal- optimalizációra és útvonal egyezések keresésére nyílik lehetőség.

A vállalatcsoport még hatékonyabb marketingkampányok indítását is tervezi egy új ügyfélkapcsolat-menedzsment megoldás segítségével. Az SAP integrált technológiája leváltja a Waberer’s eddigi rendszerét, és a tervek szerint 2018 közepére ér véget a bevezetés.

„A Waberer’s az új IT megoldásokat tekinti a vállalat versenyképességét meghatározó egyik legfontosabb tényezőnek. A komplett rakomány fuvarozás egyik legnagyobb európai vállalataként fontosnak tartjuk, hogy a legmodernebb eszközöket használjuk nemcsak a kamionjaink, de az informatikai megoldásaink esetén is” - hangsúlyozta Csöregi Levente, a Waberer’s IT igazgatója.

„Az SAP Transportation Management és S/4HANA megoldásai a legjobb nemzetközi gyakorlatokat képviselik, és elősegítik a Waberer’s további növekedését” - tette hozzá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. közlekedési üzletágvezetője.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól Ez eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai közel 345 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary-ról
Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 900 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

Copyright © 2017 – SAP SE.

A Waberer’s International Zrt. Európa FTL (full truck load) piacvezetője a saját tulajdonú közúti vontató flottát üzemeltető szegmensben valamint bevételét tekintve piacvezető Magyarországon a belföldi fuvarozás és komplex logisztikai szolgáltatások területén. A vállalat ügyfelei részére optimális szállítmányozási és fuvarozási megoldásokat nyújt Európa-szerte. A Waberer’s 2 évesnél fiatalabb átlagéletkorú, több mint 3500 szerelvényből álló flottája 2016-ban mintegy 450 millió kilométert tett meg Európa útjain. A Waberer’s belföldi logisztikai kapacitásai meghaladják a 150 000 m2 korszerű raktárterületet, munkavállalóinak száma mintegy 6500 fő. A nemzetközi fuvarozás szolgáltatási színvonalának folyamatos növelése érdekében a vállalat nemzetközi hálózatot épített ki, melynek keretén belül Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Lengyelországban, Hollandiában, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

Sajtókapcsolatok-SAP:
Arató Márk
mark.arato@sap.com

Sajtókapcsolatok-Waberer’s:
Fanni Hegedűs
Account Manager, Grayling
Teréz krt. 46
Budapest 1066
T +36 1 266 78 33 | M +36 (20) 911 02 37
fanni.hegedus@grayling.com

1 A Transport Intelligence riport szerint (2017. február)