Új intermodális megoldás a Waberer’s-től

2017.05.29.

A Waberer’s International Zrt., Európa vezető fuvarozója a komplett rakományok piacán bejelentette, hogy válaszul a változó piaci igényekre, május 16-től új, intermodális szolgáltatást kínál ügyfelei számára, amelynek részeként mostantól vasúti szerelvények is bekapcsolódnak a rakományok szállításába Budapest és a németországi Neuss között.

Az új, intermodális megoldás a Waberer’s minden partnere számára elérhető, és kiszámítható, pontos szállítást tesz lehetővé, akár ünnepnapokon is.

A szolgáltatás keretében minden hétköznap, egy-egy vasúti szerelvény indul irányonként, amelyek este 10 órakor hagyják el a magyar, illetve német kiindulási pontokat, és harmadnap reggel 6 órára érkeznek a célállomásra. A nagyjából 1000 kilométeres távolságot non-stop teszik meg a szerelvények, és mindkét célállomáson speciális terminálok fogadják a vonatokat, így biztosítva a rakományok maximális biztonságát.
A vasúti kiindulási pontokra dedikált, 400 darab P400-as pótkocsiból álló vontató-flotta szállítja az intermodális pótkocsikat. A tervek szerint a járműpark további 300 darabbal bővül majd.

„A Waberer’s-nél, az innováció mellett elkötelezett és környezettudatos vállalatként, arra törekszünk, hogy olyan szolgáltatásokat tegyünk elérhetővé portfóliójában, amelyek hatékony, hozzáadott értéket teremtő megoldásokat kínálnak partnereink számára, és emellett környezeti terhelésük is alacsony. Ennek a törekvégnek részeként vezettük be új intermodális megoldásunkat, és a jövőben mind a kapacitás, mind pedig az új útvonalak tekintetében bővíteni szeretnénk a szolgáltatást” – mondta Lajkó Ferenc, a Waberer’s International Zrt. vezérigazgatója.
A Waberer’s szakértői csapatával jelenleg azon dolgozik, hogy következő lépésként új intermodális vonalakkal bővüljön a kínálat Olaszország és a Ruhr-vidék irányába. Szintén a tervek között szerepel, hogy a most indított, németországi útvonalon a heti 30 pótkocsis kapacitás 100 darabra növekedjen irányonként, valamint, hogy a dedikált vontatók száma (24 darab) megnégyszereződjön a közeljövőben.

A Waberer’s International
Az európai fuvarozási piac nemzetközi komplett rakományokkal (FTL) foglalkozó szegmensében a saját járműpark mérete alapján számolva a Waberer’s a legnagyobb fuvarozó, emellett bevétel tekintetében Magyarország legnagyobb logisztikai szolgáltatója is. A vállalat egész Európában optimális fuvarozási szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek. Több mint 3500 kamionból álló és két év átlagéletkorú korszerű gépjárműparkjával a Waberer’s 2016-ban összesen csaknem 450 millió kilométert tett meg Európa útjain. A társaságnál hozzávetőleg 6500 fő dolgozik, belföldi logisztikai kapacitása pedig több mint 160 000 m2 modern raktárterületből áll.

Sajtókapcsolat: Hegedűs Anna Fanni // + 36 20 911 0237 ill. fanni.hegedus@grayling.com