Újra Renault-k a Waberer’s flottájában

2017.10.13.

Ismét képviselteti magát a Renault Trucks márka a Waberer’s csoport flottájában, ugyanis a belföldi áruszállítással foglalkozó Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. 60 db T vontató beszerzése mellett döntött. Az új Renault vontatók fokozatosan állnak forgalomba 2018 elejéig.

2017. október 10-én ünnepélyes keretek között 60 db Renault T vontató beszerzéséről írt alá szerződést a Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. és a Renault Trucks hazai képviselete, a Volvo Hungária Kft. A szerződés eredményeképpen a francia márka visszakerült a belföldi áruszállítással foglalkozó cég több mint 600 járművet számláló flottájába.

A két vállalat közös története hosszú évekre nyúlik vissza, melynek során a Waberer’s és elődcégei, illetve a csoportba később felvásárlás útján bekerült vállalatok összesen több száz Renault kamiont szereztek be és üzemeltettek nemzetközi és hazai viszonylatokban.
„Nem ismeretlen számunkra a Renault, hiszen korábban is voltak már ilyen típusú vontatók a flottánkban. A most beszerzett járművek kiválasztását alapos tanulmányozás és hosszú tesztelés előzte meg, így biztosak vagyunk benne, hogy jól választottunk. A megállapodás részeként a jövőben nemcsak 60 Renault, hanem 50 Volvo kamion is érkezik a flottánkba” – mondta el Barna Zsolt, a Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. ügyvezetője.

A belföldi fuvarozás szempontjainak leginkább megfelelő szerelvénytípus kiválasztásánál döntő fontosságú volt a jó üzemeltethetőség, melynek köszönhetően a Waberer’s – Szemerey tovább tudja emelni a társaság által nyújtott szolgáltatás színvonalát. Az új szerelvények beszerzésével tovább folytatódik a vállalat flottájának diverzifikálása is, melynek köszönhetően tovább csökken az egyes járműtípusoknak való kitettség.

A 13 literes, 480 LE-s középmagas fülkés (SC) T vontatók felszereltsége a legoptimálisabban került kialakításra a belföldi fuvarok, a napi akár többszöri ki-és berakodás elvégzésére, figyelembe véve a gépkocsivezetők kényelmét, valamint a gazdaságos üzemeltetési szempontokat egyaránt.

Volvo Hungária részéről Illés Dávid ügyvezető igazgató kifejtette, hogy a „A Renault Trucks számára stratégiai jelentőséggel bír, hogy Közép-Európa legnagyobb szállítmányozással foglalkozó vállalatcsoportja bizalmat szavazott termékeinek és a hozzá tartozó szolgáltatásoknak”.

A Waberers-ről
A WABERER’S a komplett rakományok (FTL) nemzetközi fuvarozásának piacvezető vállalata a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében Európában, és az árbevétel alapján a legnagyobb logisztikai szolgáltató Magyarországon. A vállalat egész Európára kiterjedően nyújt optimális fuvarozási szolgáltatásokat ügyfelei számára. A Waberer’s átlagosan mintegy 2,3 év átlagéletkorú, több mint 3700 szerelvényből álló flottája 2017 első félévében mintegy 230 millió kilométert tett meg Európa útjain. A vállalat mintegy 6800 főt foglalkoztat, belföldi logisztikai kapacitásai meghaladják a 186 000 m2 korszerű raktárterületet.

A Renult Trucksról
A Renault Trucks több mint egy évszázados múlttal rendelkező, lyoni központú francia kamiongyártó, amely 2,8 - 120 tonnás haszonjárművek gyártásával foglalkozik az áruterítés, az építőipar és a távolsági áruszállítás feladataira optimalizálva. A vállalat termékeit és szolgáltatásait a világ mintegy 1500 pontján nyújtja ügyfelei részére. A Renault Trucks járműveinek összeszerelése, valamint a fődarabok gyártása Franciaországban történik.

Sajtókapcsolat
Sokolowski-Lázár Nóra